Etiketter

Der er mange faktorer, som spiller ind, når en novice som mig skal købe vin. Den må ikke være for billig. Den skal - i mit tilfælde - helst være fra Italien. Den må gerne ha' fået flotte anmeldelser, og helst i Politiken, og ikke så gerne i Ekstra-Bladet. Og så skal etiketten være flot.

Jeg er helt klart tilhænger af den gamle skole, når det gælder etiketten. Der må gerne være en tegning af et slot, detaljerede rammer, diverse krummelurer og skrift med fødder. Her et et eksempel. Ikke at det er prangende, men denne etiket har stadig noget klassisk elegant over sig. Og det kan jeg godt li', for vinproduktion er jo et ædelt og gammelt håndværk. Det skal etiketten også udstråle, synes jeg! Dog har jeg lige købt en vin i Irma, og den er ikke specielt klassisk i sit udtryk. Skrifttypen er vist en American Typewriter - ret sjældent brugt på vine, ofte brugt på T-shirts –, og den er meget clean. Dog er det ikke en almindelig etiket, for logoet er stanset, og det er sgu god stil. Og så er den fra Marche, som er det område i Italien, jeg har det tætteste forhold til, eftersom jeg har boet der. At den så er økologisk og lavet på 100% sangiovese er jo blot ekstra fjer i vinhatten, som man siger.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.