Valiano Chianti Classico Riserva 2005

Det er mandag, og der er VM. Det skriger på en vinsmagning - igen i dag med Einar. Vinen er for en gangs skyld en vin, som bloggens (få) læsere også kan købe. Den er nemlig fra Fakta, og så er det selvfølgelig en Chianti Riserva, som har fået 90 point af Wine Spectator.


Producent: Valiano
Navn: Chianti Classico Riserva
Årgang: 2005
Druesort: Sangiovese, Cabernet Sauvignon
Alkohol: 13.5
Lagring: -
Område: Castelnuovo Berardenga, Chianti Classico, Italien
Pris: 69,95 (i Fakta)

Farve: Mørk rød
Duft: Svær at definere, men den har nogle sorte bær og noget jord i sig.
Smag: Det kan selvfølgelig ikke overraske nogen, men den smager meget af vin. Jeg har i hvert fald svært ved at definere smagen. Den har dog et snert af eg og nogle tørrede krydderier, som jeg ikke definere yderligere, og noget vanille, efter vinen har fået lov til at ilte en halvleg mellem Portugal og Nordkorea. Vinen tørrer munden ret meget ud. Eftersmagen er forholdsvis kort og ikke særlig markant.

Bedømmelse: Det er ikke en særlig kompleks vin, som jeg dog rigtig godt kan li' alligevel. Den vil helt sikkert gøre sig rigtig godt til god italiensk bondemad. Jeg drømmer om "pasta e fagioli". Einar er ikke så vild med den og synes, den er for sur - særligt hvis man drikker to slurke lige efter hinanden. Til 70 kroner flasken er det dog en god hverdagsvin i min optik. Og fordi alle andre gør det - inkl. Robert Parker og CellarTracker -, så bruger jeg nu også 100-skalaen ... fra nu. Men hvor andre vinbloggere nærmest aldrig kommer under 80 point, så er jeg sgu lidt mere karrig med pointene. Derfor får denne vin: 71 point, og det giver Politiken mig ret i, agtigt. Se giver den 66 point på min skala, hvis du scroller lidt ned i linket. Konklusionen må være, at det er en fin vin til prisen, men at den også nogenlunde forglemmelig.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.