Pinot Noir (2007) fra Paul Schneider

Når man har set Sideways og elsker den, bliver man selvfølgelig også nødt til at drikke Pinot Noir. Pinot Noir er en meget skrøbelig drue - og et symbol på Paul Giamattis let ustabile karakter, Miles, i Sideways! -, som kun kan dyrkes nogle få steder i verden. Et af de områder er Alsace, og det er herfra, at denne vin, som er købt hos Winegroup, kommer.


Producent:
Paul Schneider
Navn: -
Drue: Pinot Noir
Årgang: 2007
Område: Eguisheim, Alsace, Frankrig
Pris: 106,-
Serveringstemperatur: 16,3 (man har vel et vintermometer. Arh yir!)

Farve: Meget lys og ligner lidt Blandet Saft fra Rynkeby.
Duft: Jordbær, røde frugter, en lille smule våd jord, en lille smule hindbær og ja, jeg siger sgu Blandet Saft igen, hvilket de færreste vinfolk nok vil bruge og endnu færre vinbønder vil høre.
Smag: Vinen er meget let med jordbær, røde frugter og blomme. Eftersmagen er rund og lang og med en syrlig afslutning. Jeg fandt også en smule mandler til sidst. Fik jeg sagt, at den var meget let og saft-agtig?

Bedømmelse: Jeg vil så gerne lære at sætte pris på Pinot Noir, for Miles i Sideways og en masse kloge vinkendere i virkeligheden er så vanvittigt begejstrede for denne drue. Men det var altså ikke denne vin, som fik mig til at elske Pinot Noir. Slet ikke. Ikke at vinen smagte dårligt, men jeg er bare mere til kraftfulde vine, og den her var altså for ... ja, for saft-agtig. Jeg vil dog sige, at vinen ville være en rigtig god petanque-vin, fordi den er så let og frugtig. Men det er ikke en vin, som jeg hverken vil anbefale til andre eller købe igen - slet ikke til over 100 kroner flasken og over 400 kroner på restauranter. Derfor får denne vin kun 2 ud af 5, og det er jo ikke så flot.

Måske jeg skulle overveje at drikke Merlot?

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.