Dette er en madblog fra nu ....

Denne blog skal jo mest handle om vin. Men nu hvor jeg lige har været i Barcelona, så vil jeg også lige hurtigt fortælle om nogle af mine madoplevelser (som selvfølgelig også inkluderede vin) fra denne skønne by.

Bodega Sepúlveda: Under et kæmpe Coca-Cola-skilt og på en ikke specielt charmerende og stærkt trafikeret vej ligger Bodega Sepúlveda. Det virker ganske trist. Ja, faktisk hedder vejen også Sepúlveda, så det er heller ikke i navngivningen, at stedet har brugt sin energi. Det har de heldigvis i madlavningen, som er meget traditionel i forhold til Barcelona. Det var vores ven, Sixto, som tog os med på restauranten, og det var også ham, der valgte maden, hvilket han viste sig at være utroligt god til. Her er nogle af højdepunkterne:

Blåmuslinger dampet i vand med laurbærblade og salt (Mussels "Sepúlveda"). Smagen fra laurbærbladene var helt tydelig og passede perfekt med smagen af hav i blåmuslingerne. Skøn og simpel ret.

Iberisk skinke (Jamón de bellota D.O.), som havde en helt fantastisk fedtmarmorering og derfor havde en virkelig intens smag, samtidig med at det var utroligt mørt.

Kroketter med ostefyld
(Croquettes of cheese "Cabrales"). Og ja, kroketter er måske ikke verdens mest raffinerede spise, men indholdet i disse kroketter kunne i dette tilfælde hamle op med fedtet fra friturestegningen. Det var nemlig en fed og stærk ost, som gjorde dette til en voldsom ret. Derfor fik vi også kun en enkelt hver af disse små herligheder.

Fisk. Og det siger jeg, fordi jeg ikke helt ved, hvad det var. Altså det var fisk - hvid fisk, måske torsk? -, og Sixto forklarede det som om, at det var struben (har en fisk overhovedet det?). Altså undersiden af fisken lige før hovedet begynder. Han sagde også, at det ikke var noget, som en spansk fiskehandler normalt ville ha' liggende. Men i hvert fald, så smagte det genialt. Stykkerne lå i en kraftig sovs med hvidløg og persille, og det smagte virkelig meget af fisk på en virkelig god måde.

Blodpølse med pinjekerne og løg, som smagte helt utroligt godt. Det så ikke specielt lækkert ud, men smagen var intens, let sødlig og virkelig kraftfuld. Jeg ved ikke, hvad det hedder, men gør alt, hvad du kan for at prøve det (og fiskestruben!) hos Bodega Sepúlveda.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.