Les Lys (2007) fra Cave des Producteurs de Vouvray

Det måtte komme. Min første vinsmagning på bloggen. Vinen er hvid, fransk og en julegave, som min kære kæreste fik fra sit arbejde, og som hun ikke har de store intentioner om at drikke selv. Og da Cellartracker siger, at den skulle ha' været drukket i 2009, så skynder jeg mig at tyre det ned nu.

Vinen går sådan set lidt mod bloggens principper, for jeg ville jo helst drikke vin, som andre mennesker - hej mor! - kan købe. Men sådan vil det nok være nogle gange, og det lærer du nok at leve med.Først de kedelige ting, som man skal have med i en vinsmagningsting:

Producent:
Caves des Producteurs de Vouvray
Navn: Les Lys
Årgang: 2007
Druesort: Chenin Blanc
Alkohol: 12,5%
Område: Touraine, Loire Valley, Frankrig
Pris: Ca. 100 kroner

Farve: Der er jeg slet ikke endnu. Jeg har ingenlunde styr på mine farvebegreber, men lad os bare kalde den for en lys hvidvinsfarve. Det, er der sgu da ingen, der kan sige, er direkte forkert.
Duft: Helt sikkert æble, noget honning- eller netmelon og måske lidt pære (man har vel drukket sin del frugtvin som ung!)
Smag: Den er sød og frisk, igen med æble og pære. Måske man kan bruge udtrykket "mineralsk" om smagen? Ja? Nej? I et kort øjeblik var der også noget mandarin i eftersmagen. Måske. Det kan sagtens ha' været noget jeg har bildt mig selv ind. Der er også lidt syre, når man kører vinen rundt i munden, som var man en halvfuld Per Pallesen i morgen-tv..

Bedømmelse:
Robert Parker og andre smarte vinfolk arbejder vist med en skala fra 0-100. Jeg tror dog, at jeg vil starte med 1-5, og her vil jeg gi' vinen 3,5. Den smager sgu godt, men jeg ville ikke tage den med til en middag og blære mig med den. Dog ville den være helt perfekt at drikke en varm sommerdag i Kongens Have i følgeskab med en omgang petanque. Den er let at drikke, er dejlig i munden og har en mellemlang og ganske behagelig eftersmag - formentlig uden mandarin. Man kan smage at det er et godt produkt, selvom jeg syntes, at både duft og smag forsvandt ret hurtigt efter vinen blev åbnet! Jeg tror ikke, at jeg ville give 100 kroner for den selv. Det er den ikke markant nok til.

James Molesworth fra Wine Spectator - som er et kendt og rigtig godt vin-site! - giver vinen 88 point og skriver: Flattering and forward, with green melon, candied lime peel and apple notes that stay fresh and round through the finish.

Han nævnte ikke mandarin!

1 comments:

Lone said...

Nu drikker jeg jo uendelig lidt hvidvin. Men du skriver ikke, hvor de sælger denne vin. Jeg venter, til du kommer med en virkelig perle - så kører jeg bare der hen, hvor de sælger den.

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.