Min vinprofil

For at du kan vurdere, om det overhovedet giver mening at lytte til mine anmeldelser og forskellige udfald, så får du lige en ganske kort vinprofil på mig. Nogle af informationerne er formentlig ganske håbløse og ubrugelige, men fordi jeg er vinnovice, kan du ikke tillade dig at brokke dig. Så er det sagt.

Min Top 3:

Brunesco di San Lorenzo
Område: Chianti, Toscana, Italien
Drue: Sangiovese
Årgang: 1997
Vinhus: Fattoria Montagliari, David Migliorini
Note: Min bedste ven, Einar, havde denne vin med hjem fra hans bryllupsrejse i Italien. Vi – Einar, Kenneth, Hermann og jeg – drak vinen til et fantastisk måltid fra Manfreds, og det hele smagte urimeligt godt. Vinen koster kun 150 kroner, og som jeg husker vinen, så er det en helt urimeligt god pris!


Husets rødvin på Café di Perugia

Område: Montefalco, Umbrien, Italien
Drue: Sagrantino
Årgang: Ukendt
Vinhus: Ukendt
Note: Når man sidder udenfor på en af Perugias fineste cafeer en sommeraften med sin kæreste og med jazzfestival i ørerne, så ville selv den sløjeste kirsebærvin smage f*cking fryd. Og derfor er mit minde om denne Sagrantino di Montefalco måske en del bedre, end vinens egentlige niveau. Men jeg husker denne vin som helt og aldeles fantastisk god. Og ikke overraskende var det denne vin, som startede min Sagrantino di Montefalco-fascination.


Virtuoso D.O.C.

Område: Trento, Italien
Drue: Chardonnay
Årgang: 2006
Vinhus: Casa Girelli
Note: En skøn vin, som jeg køber hos Daniel og Wine Group. Jeg elsker dens fylde og smag af egetræ, og derfor betaler jeg også gladeligt de 100 kroner, som den koster.


Er helt vild med: Italien, Montefalco-vine, egetræ, Sideways, spaghetti bolognese, Il Cucchiaio d'Argento, rioja crianza, Sampdoria, store vinglas, Spise med Price, Belforte, Alsace, god olivenolie, Citta della Pieve, vinanmeldelser, tilbud, trøfler og Italien.

Er ikke så vild med: Procentsnak, "den er god til mad", arrogante vinhandlere, udvalget af vinpodcasts, min økonomi, moderne vinetiketter og mine evner udi at definere smagsnuancer.

Drømmer om: At drikke en gedigen supertoskaner (Sassicaia 1985!), egen vinhandel, at blive venner med en italiensk vinbonde, SMEKK Wineyards første høst, at blive Danmarks Robert Parker, få lov til at smage en vintage Margaux, indsigt i vin, toptrænede smagsløg, at få gratis og god vin, at få lov til at designe en vinetiket og eje en vingård i Le Marche.

0 comments:

Post a Comment

Du er meget velkommen til at kommentere på dette indlæg. Også hvis du er vred, men helst hvis du ler.